NEWSLETTER 6 iunie 2009

Prima aniversare!!!

Sarbatoarea este parte din planul lui Dumnezeu pentru oamenii Sai! Mai mult: as putea spune ca sarbatoarea provine chiar de acolo, din inima lui Dumnezeu! Pentru ca atunci cand poporul sarbatoreste, Dumnezeu Se asteapta ca oamenii sa realizeze ca nu poate fi bucurie si implinire daca Dumnezeu Insusi nu este invitat, implicat, cinstit si pretuit chiar acolo in mijlocul evenimentului!!!

Cam asta e ideea sarbatorilor vechi testamentale… fata de atunci, forma sarbatorilor a suferit modificari, principiul a ramas, insa, acelasi!

Pentru noi, cei care ne rugam si lucram la deschiderea unei biserici evanghelice in Valea Cetatii, sfarsitul lunii mai ne va aduce de fiecare data o celebrare! De data aceasta a fost prima! S-a implinit un an de cand ne-am mutat aici si am inceput intalniri regulate de inchinare, studiu, rugaciune si planificare in ce priveste deschiderea bisericii!

Desi e vorba doar de un an, emotiile n-au fost putine! Parca a trecut asa de repede… Si Dumnezeu a binecuvantat atat de mult viata noastra in aceste 12 luni! Sunt cateva cuvinte cheie care definesc aceasta perioada: provocare, mangaiere, incurajare, cunoastere, inchinare, initiere, acomodare, investigare, studiere, mijlocire, intelegere, exprimare, planificare. Toate acestea conduc spre unul si acelasi lucru: speranta vie ca Dumnezeu aude, sustine si supervizeaza un proiect care caracterizeaza modul Sau de a lucra oriunde in lume: deschiderea unei noi biserici!

Duminica trecuta (31 mai) a fost, asadar, celebrare! Evenimentul s-a suprapus intr-un mod fericit cu ziua de nastere a lui Mary si prima noastra actiune de conectare publica cu oamenii din cartier. Dupa ce am avut un timp excelent de interconectare la un pranz mai mult decat delicios (multumim frumos, fetelor!), impreuna cu studentii de la SMC Pacea Selimbar si directorul scolii, Robert Kramer si cativa voluntari de la “Alege Viata” am iesit aici in cartier si am vorbit cu diversi oameni despre Dumnezeu si sensul vietii. A fost o experienta foarte buna si credem ca Dumnezeu face lucruri minunate in viata oamenilor din Valea Cetatii. Tot ce ne dorim este ca Dumnezeu sa starneasca in noi si in oamenii de aici o foame dupa El si planul Lui pentru viata noastra!

Dumnezeu sa fie celebrat in mijlocul sarbatorilor poporului Sau!

Leonard

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu