6. Funcția : Mărturie permanentă

Fapte 2:47

3 comentarii:

  1. Unul din cele mai cunoscute lucruri de crestini este faptul ca Biserica este chemata sa fie sare si lumina in vecinatatea in care Dumnezeu a hotarat sa o aseze!

    Lucrul asta e mai mult decat o imagine si descrie, de fapt, activitatea practica a bisericii crestine in mijlocul comunitatii.

    iata cateva ganduri despre asta:

    1. marturie prin cuvant: oamenii au nevoie sa afle despre Dumnezeu prin cuvintele noastre inspirate din Duhul Sau

    2. marturie prin fapta: oamenii au nevoie de ajutorul nostru pentru lucruri mici si mari, totodata. Ma gandesc aici la ajutor practic pentru comunitate, poate pentru persoane/familii cu nevoi speciale

    3. marturie prin atitudine: o atitudine deschisa fata de ceilalti descrie caracterul lui Christos pe care il avem

    4. marturie prin stil de viata: stilul de viata al crestinilor, modul in care se raporteaza la pbmele vietii de zi cu zi poate sa constituie una din cele mai eficiente metode de evanghelizare

    5. marturie prin world wiew: parerea despre lume si viata este un factor de ca trebuie sa tinem seama aici... atunci cand iti exprimi conceptia ta despre lume si viata ai de partea ta lumina Cuvantului lui Dumnezeu

    6. marturie prin organizarea de evenimente pentru diferitele categorii de populatie

    7. marturie prin dragostea/relatiile celor care fac parte din biserica. Daca va veti iubi unii pe altii, asa vor cunoaste oamenii ca sunteti ai Mei.
    Desi am scris-o ultima, nu e cea din urma!!!!

    numai bine
    leo

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos Leonard, foarte sistematizat (ti-ai facut foarte bine temele) eu inca ma mai gandesc.

    Am totusi in minte o idee legata de "marturia permanenta": ca sa-i dau un titlu ar fi : MARTURIE PRIN RELATII .
    Eu cred ca are un impact foarte mare, si deasemenea poate fi o metoda eficienta si usoara de a ajaunge la inima oamnenilor. Prin relatii de prietenie cu persoane necrestine si necredincioase cladesti increderea si darami multe bariere legate de prejudecati, poti sa le demonstrezi practic credinta ta, si astfel acea persoana va primi mai usor ceea ce ii marturisesti. Eu mai cred ca este o metoda buna pentru zilele noaste, sau o metoda ce poate "prinde" mult mai bine (atunci cand oamneii sunt reticientii la a intra intr-o biserica de alt cult sau a merge pe stadioane)
    Cum ? - cred ca am putea castiga relatii cu persoane fara o credinta vie in Dumnezeu, implicandu-ne in activitati neutre impreuna cu ei; practicand un sport impreuna, calatorind impreuna, lucrand impreuna cu ei ... facandu-le un serviciu ... si cred ca mai sunt modalitati de a investi timp impreuna pentru a dezvolta o relatie de incredere .
    Eu ma rog ca Dumnezeu sa ma ajute sa leg relatii mai multe cu necrestinii, sa investesc timp cu ei, sa nu ma rezum doar la prieteni crestini si doar la activitati "bisericesti".

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred si eu ca marturie prin relatii e foarte important. Adica fiecare crestin are trebuie sa aiba ca un scop in viata sa cunoasca si sa investeasca in necrestinii.

    In OSCER facem tabare de schi in iarna si la munte in vara si unul din scopuri este sa cunoastem studentii necrestin. Incercam sa includem si marturie prin cuvant pentru ca avem studii din Biblia si un vorbitori care spune un mesaj. Speram sa si fim o marturie prin communitate nostra crestina care e ceva altfel pentru studenti necrestini decat communitate la care sunt obisnuit, de exemplu multi nu inteleg cum putem sa avem relatii stransa fara sa fumam sau sa bem.

    La fel cred ca e important pentru o biserica sa organizeaza evenimente sau grupuri unde necrestini au posibiliate sa vin sa cunosc pe crestini si sa aud mesajul din BIblia. Cateva idei pentru astfel de evenimente sunt o seara de discutie ca si cum curs alpha, o seara speciala ca si cum o seara de craciun sau o seara despre o anumite teme de exemplu evolutie vs creatie sau pur si simplu o grup de casa unde se studieaza o evanghelie din Biblia.

    In ultimul rand cred ca o biserica ar trebuie sa si mearga la oameni. O posibilitate este sa mergi undeva cu un sondaj despre credinta ca sa intri in discutie cu oameni sau am fost implicat intr-o lucrare unde am pus o masa la o facultate si pe ea am avut tot fel de literatura crestina care am oferit studenti care au trecut pe la noi.

    RăspundețiȘtergere