NEWSLETTER, 20 februarie 2009

Dumnezeul care iubește diversitatea...
A sta în preajma lui Dumnezeu și a Cuvântului Lui înseamnă să ai șansa de a descoperi tot mai mult din ce este și face El. Asta facem noi, aici în Valea Cetății de vreo 9 luni încoace citind și studiind un material focalizat pe însemnătatea Bisericii în planul lui Dumnezeu!
Biserica este locul în care Dumnezeu Se manifestă în cel mai evident mod posibil... adică: dacă ai ocazia să vezi o biserică ce funcționează după principiile lui Dumnezeu, ți se oferă posibilitatea de a-L vedea pe Dumnezeu. Poate că, pentru unii, sună exagerat ce-am scris. Dar, sincer, chiar așa este!!!
Dumnezeu nu este așa de complicat cum credem unii dintre noi. El este, într-adevăr, complex, doar pentru faptul că este infinit, fără început și fără sfârșit. Dar asta nu înseamnă că nu poate fi cunoscut...
Să devin concret: în ultimele săptămâni ne-am concentrat pe modul în care Dumnezeu înțelege diversitatea. Și nu-i nici o noutate, dar totuși o spun: Dumnezeu a creat și iubește diversitatea! Uitați-vă la zilele creației și veți vedea că Dumnezeu a creat o lume care să se obișnuiască sa gândească în termenii pluralului și diferitului! Și toate au primit calificativul FB!
Să devin și mai concret: în ultimele trei întâlniri ale grupului nostru am studiat și interacționat pe tema darurilor spirituale... A fost o lecție cu o parte teoretică... Dar a fost o lecție și cu o parte foarte practică! Fiecare dintre noi am trecut printr-un test de evaluare a propriilor noastre capacități și abilități... Și, lăsând la o parte orice formă de falsă smerenie și modestie, am vorbit deschis despre visurile, talentele, aptitudinile, priceperile noastre... Altfel spus: am vorbit despre cum ne-a creat Dumnezeu pe noi. Și nu știu dacă-i surpriză sau nu, dar am constatat ceva: suntem destul de diferiți! Asta-i minunea lui Dumnezeu pe pământ: o entitate formată din oameni așa de diferiți care-L adoră și slujesc pe Dumnezeu și oamenii Săi conform cu ceea ce El i-a dat fiecăruia în parte... Vorba lui Bill Hybles: “nu cred că este ceva mai frumos, spectaculos decât o biserică locală care să meargă bine.” Iar funcționarea ei nu depinde decât de descoperirea și folosirea darurilor spirituale! De lucrul ăsta ține randamentul efectiv al Bisericii noastre!
Doamne, dă izbândă lucrului Tău în și prin ființele noastre!
Fiți binecuvântați cu toții
Leonard
20 februarie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu