Newsletter, Martie 2010

Prima întâlnire publică!!!!!

Duminca trecută, pe 14 martie, am organizat primul nostru serviciu public de închinare ca şi biserică în devenire, aici în Valea Cetăţii, loc care ne este din ce în ce mai drag...

Dacă ar fi să judecăm după scopul primordial al serviciilor publice ale unei biserici locale – întâlnirea şi închinarea reală a comunităţii la Dumnezeu, cred că putem să ne declarăm foarte satisfăcuţi. Dumnezeu a fost acolo! Dumnezeu a fost în mintile noastre, Dumnezeu a fost în inimile noastre.

Noi vorbeam despre existenţa lui Dumnezeu, dar mult mai mult decât atât, noi simţeam prezenţa lui Dumnezeu. Bineînţeles că e foarte bine să vorbeşti despre argumente în favoarea existenţei lui Dumnezeu... e foarte bine să ţii cont de ele, să le dai importanţa cuvenită. Toate astea pot să te ajute în confirmarea credinţei tale. Pot să te susţină în momente de îndoială... Pot să-ţi elucideze anumite lucruri... Pot să constituie un subiect interesant de discuţie cu un prieten... pot să facă multe... însă nimic nu poate să înlocuiască acel sentiment fantastic al prezenţei lui Dumnezeu în viaţa ta.

Ştiu că aici intru pe tărâmul experienţelor personale, implicit subiective ar putea spune careva... Totuşi: daţi-mi voie să repet: nimic nu poate să-L înlocuiască pe Dumnezeu în viaţa ta. Nici măcar toată ştiinţa sau cunoştinţa despre El şi Cuvântul Lui nu se apropie de sentimentul acela al certitudinii prezenţei şi lucrării lui Dumnezeu în viaţa noastră.

De ce scriu toate astea aici??? Pentru că lansarea întâlnirilor publice ale celor de la Impact Valea Cetăţii are de-a face cel mai mult cu întâlnirea cu Dumnezeu. Punem preţ pe aceasta acum şi vrem să fie valoare de bază pentru viitor. Contează pentru noi cum se întâlnesc oamenii personal cu Dumnezeu. Şi contează pentru noi cum ne întâlnim noi ca şi comunitate cu Dumnezeu. Zilele trecute cineva mi-a dedicat un verset din Scriptură şi cred că se potriveşte de minune ca şi urare pentru cei de la Impact Valea Cetăţii: “Domnul, Dumnezeul tău, este în mijlocul tău, ca un viteaz care te poate izbăvi! El se va bucura de tine nespus, te va linişti cu dragostea Lui şi va striga de veselie din pricina ta.” (Ţefania 3.17) Dacă Dumnezeu îşi exteriorizează sentimentele şi trăirile faţă de noi, de ce nu i-am urma exemplul??? Încă de la primul serviciu divin public, Impact Valea Cetăţii s-a bucurat de Dumnezeul pe care Îl avem, de dragostea pe care ne-o poartă, de lucrul pe care Îl face în vieţile noastre. Să ne ajute Dumnezeu s-o ţinem tot aşa!!!!!!


Leonard
16 martie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu