IV. Cercetarea vecinatatii

Tipuri de cercetare
Sunt doua mari tipuri de cercetari stiintifice: cantitative si calitative
Cercetarea demografica: cateva caracteristici:
a. Este detasatade oameni (se poate face prin folosirea internetului, librarii, biblioteci)
b. Este cantitativa: cati oameni traiesc aici? Cine sunt cei care se muta in aceasta zona? Cate familii cu ambii parinti exista? Cate familii cu un singur parinte exista? Cat de educati sunt adultii? Care este starea economica a oamenilor? Care sunt grupurile etnice representative?
c. Foloseste protocoale stricte in chestionare asa ca informatia este este specifica si plina de acuratete

Cercetarea etnografica: Cea mai importanta si cea mai putin folosita forma de cercetare. Acest tip de cercetare cauta sa inteleaga comunitatea si vecinatatea in adancime.
Este importanta pentru urmatoarele cateva motive:
a. Iti da o viziune pentru vecinatatea si orasul tau, nu doar pentru biserica ta. Prin cunoasterea comunitatii in profunzime tu poti sa incepi sa dezvolti o viziune concreta cu privire la modul in care comunitatea s-ar schimba prin Evanghelie
b. Revitalizeaza ideea (convingerea) ca tu si evanghelia sunt necesari pentru oras si oamenii sai. Tu trebuie sa crezi ca nu numai evanghelia, dar si viziunea ta teologica este necesara si poate aduce o reala contributie pentru oras.
c. Iti indeparteaza orbirea si iti da convingerea ca tu ai nevoie ca orasul si oamenii sai sa te invete pe tine. Nu este indeajuns doar simpla mila pentru oras si oamenii sai sa te sa slujesti, ci tu ai nevoie sa inveti sis a fii invatat de cei din oras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu