Reforma spirituala (1)

Iata dar cum trebuie sa va rugati:
Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau! vie imparatia Ta! faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pe pamant. (Matei 6.9-10)


Reforma spirituala este indreptarea omului spre Dumnezeu, recunoasterea meritelor si lucrarii Lui si conformarea fata de voia Lui. Nu cred ca omul poate sa faca ceva mai valoros in aceasta viata decat sa accepte sa treaca printr-o reforma spirituala.

De la caderea in pacat incoace oamenii au nevoie mai mult decat orice altceva de reforma spirituala in viata lor. Lucrul acesta tine de fondul problemei de baza a omului, neascultarea de Dumnezeu si indepartarea de El. Nimeni nu a putut face nimic pentru Dumnezeu si poporul Lui pana nu a intrat cu sinceritate intr-un proces de reformare spirituala. Nu cunosc nici un om din Scriptura sau din istoria bisericii pe care Dumnezeu sa-l fi folosit si totusi si sa fi evitat procesul.

De cele mai multe ori, Dumnezeu incepe lucrarea in viata cuiva care accepta sa fie schimbat, transformat. Apoi binecuvantarea se extinde si asupra celorlalti. Din aproape in aproape.
Predica de pe munte este o declaratie categorica pentru reforma spirituala. Noua norma a lui Dumnezeu, legea care afecteaza in primul rand inima si apoi mintea omului. Miezul predicii pe de munte este modelul de rugaciune prezentat de Domnul Isus celor care Il ascultau. Asa cum este cunoscuta, rugaciunea Tatal nostru este mult mai mult decat un model de adresare fata de Dumnezeu, este un model de raportare la El. Rugaciunea sincera este cea mai buna modalitate de expunere a omului inaintea lui Dumnezeu.

Dar cum arata un om care suporta un astfel de proces de reforma spirituala? Un astfel de om are o viziune mareata despre cer. Vie Imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pe pamant.
Domnul Isus pastreaza o viziune foarte clara despre cer… de fapt, in tot ceea ce spune si face pe pamant, EL este urmarit de ceea ce se intampla in cer. Mai mult, eu cred ca El vine jos pe pamant tocmai pentru ca noi sa ajungem sa ne dorim cerul. Sfintenia lui Dumnezeu, imparatia lui Dumnezeu, vointa lui Dumnezeu, toate acestea sunt lucruri pe care Isus le doreste pe pamant asa cum se gasesc la nivel de norma in cer!

Pavel era si el convins de necesitatea focalizarii asupra lucrurilor viitoare: Daca deci ati inviat impreuna cu Christos, sa umblati dupa lucrurile de sus, unde Christos sade la dreapta lui Dumnezeu. (Coloseni 3.1) Pentru a umbla dupa lucrurile de sus trebuie sa ai idee despre ele… trebuie sa fii interesat de ele… trebuie sa ajungi sa fii captivat de lucrurile viitoare mai mult decat de cele prezente… Stiu ca suna asa cam idealist… dar cred ca din cand in cand avem nevoie sa trecem din nou prin Isaia 6, Apocalipsa 4 sau Apocalipsa 21 si 22. Lucrurile cu adevarat veritabile se petrec acolo. Acolo este mediul in care lucrurile se misca cu adevarat in directia buna pentru ca toate persoanele, fapturile se indreapta spre Dumnezeu. Deci reforma spirituala incepe cu o reformare a viziunii pe care o ai despre cer!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu