Newsletter, Ianuarie 2010

Din dragoste pentru Dumnezeu şi oameni!!!


Suntem deja în cel de-al treilea an al proiectului nostru! 2008 a fost anul în care am primit viziunea de a veni în Valea Cetăţii şi de a începe să facem planuri pentru deschiderea unei biserici evanghelice aici. De asemeni, a fost anul în care a inceput să se contureze echipa cu care o să lucrăm la acest proiect. 2009 a fost anul în care ni s-au clarificat lucruri cu privire la planul extraordinar al lui Dumnezeu pentru biserica locală şi am parcurs un studiu despre importanţa cunoaşterii şi folosirii darurilor spirituale în lucrarea lui Dumnezeu. De asemeni, am ajuns la un acord comun în ce priveşte valorile, viziunea şi misiunea noastră ca viitoare biserică. 2010??? Cred că este anul continuării lucrurilor pe care le-am început deja… În primele luni ale anului lucrăm la dezvoltarea filozofiei de lucrare şi astfel vom avea un crez al nostru care va defini şi identifica biserica noastră. De asemeni, vom continua studiul despre importanţa uceniciei în împlinirea planului lui Dumnezeu în şi prin biserica Sa. Tot în ideea uceniciei, continuăm să ne întâlnim în grupuri mici, de bărbaţi şi femei şi discutăm, ne rugăm şi ne încurajăm în vederea maturizării noastre spirituale. Pentru noi este foarte important să ştim că suntem ceea ce trebuie să fim înaintea lui Dumnezeu pentru ca, din aceasta poziţie, să facem ceea ce El ne-a cerut să facem!
Şi, de fapt, ce ne-a cerut El să facem? Nu suntem primii care ridicăm întrebarea asta! Au fost şi alţii înaintea noastră care au vrut să ştie ce i-ar place lui Dumnezeu să-i vadă pe oamenii lui făcând. Soluţia dată de Isus este una extrem de clară: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu tot cugetul tău; şi pe aproapele tău ca pe tine insuţi.” (Luc.10:27) În urma unei asemenea porunci, mai avem nevoie, oare, de altceva? Cu siguranţă doar de un singur lucru: călăuzirea Duhului lui Dumnezeu cu privire la lucrurile concrete pe care trebuie să le facem pentru a demonstra dragostea pe care o avem pentru Dumnezeu şi pentru oamenii din jurul nostru!
2010 este anul în care vrem să facem câteva lucruri concrete în cartier... va fi un concurs de săniuţe pentru copii... va fi o întâlnire specială pentru cupluri... vom avea o surpriză pentru Doamne şi Domnişoare... vom organiza o întâlnire specială pentru bărbaţi... va fi un eveniment pentru copii în jurul datei de 1 Iunie... vor fi şase întâlniri publice lunare în care vom încerca să răspundem la câteva întrebări extrem de pertinente... şi poate vor mai fi şi altele dacă Dumnezeu ne va lumina şi ne va ajuta... Însă, indiferent de ceea ce va fi, vă rog frumos, nu uitaţi: totul e din El, prin El şi pentru El şi vine ca o dorinţă a noastră de a împlini ceea ce El ne-a cerut să împlinim... adică să-L iubim pe El şi pe oamenii din jurul nostru!!!

Leonard
28 ianuarie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu