Puterea învierii Domnului Isus Hristos!!!

Într-o mărturie personală de cea mai mare profunzime şi frumuseţe, apostolul Pavel scrie cum a pierdut totul pentru Cristos şi cum şi-a format ca obiectiv principal al vieţii ”să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui” (Filipeni 3:10).
Fiindcă ne pregătim să sărbătorim încă o dată minunea învierii Domnului nostru, să mai facem împreună efortul să cunoaştem şi mai bine ”puterea învierii Lui”.
Apostolul Pavel dezvoltă ideea puterii învierii Domnului în Efeseni capitolele 1 şi 2. El se roagă pentru noi, ca să ajungem să cunoaştem ”nemărginita mărime a puterii” lui Dumnezeu, pe care a desfăşurat-o când L-a înviat pe Isus din morţi, şi care acum este dirijată către ”noi credincioşii” (Efeseni 1: 19-20).
Din ceea ce spune Pavel în aceste texte, putem deduce câteva lucruri despre această putere a învierii.
1. Puterea învierii este o putere transformatoare şi creatoare. Prin această ”nemărginită mărime a puterii Lui” Dumnezeu a transformat trupul uman al Domnului Isus şi a făcut o nouă creaţie: un trup uman cu care Fiul lui Dumnezeu S-a dus şi a fost întronat la dreapta lui Dumnezeu. Indiferent câte defecţiuni ai, indiferent cât de jos te vezi, puterea aceasta a învierii este gata să te transforme şi pe tine şi să te re-creeze, să facă din tine o minune a cerului. Ţine cont că Domnul Isus are ”puterea de a-Şi supune toate lucrurile” (Filipeni 3:21)! Crede în această putere şi atunci începi să o cunoşti în propria ta viaţă chiar acum.

2. Puterea învierii nu acţionează numai asupra trupului, ci mai ales a caracterului. Pavel spune că el vrea să cunoastă puterea învierii Domnului ca să se facă asemenea Lui, şi imediat ne vorbeşte despre desăvârşirea morală, care este acum ţelul spre care aleargă El şi la care ne invită să participăm şi noi. Sunt unii care, când aud de chemarea la desăvârşire ridică imediat mâinile în sus şi zic: ”Aşa ceva nu se poate în această viaţă!” Apostolul Pavel nu spune aşa ceva, tocmai fiindcă el crede în puterea învierii, în puterea transformatoare şi creatoare a lui Dumnezeu. El spune clar că încă nu a ajuns la acest ţel, dar, uitând tot ce a fost până acum, aleargă (continuă să alerge) spre ţintă. Când spunem că ”Nu se poate” şi refuzăm orice alergare, negăm puterea învierii, negăm nemărginita mărime a puterii lui Dumnezeu! Iată de ce este atât de important să o cunoaştem şi să ne umplem de ea. Să cooperăm, prin alergarea noastră, cu puterea învierii!

3. Puterea învierii Domnului Isus este menită să schimbe chiar acum starea ta sufletească. Imediat după ce Pavel discută despre puterea învierii Domnului Isus, pe care o cunoaşte şi prin care aleargă spre perfecţiune, el continuă printr-un fel de explozie de bucurie (Filipeni 4:1-13) şi ne cheamă şi pe noi la sărbătoarea bucuriei: ”Bucuraţi-vă întotdeauna! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă!” (v.4). Când ai ajuns să cunoşti nemărginita mărime a puterii învierii şi stii câte a făcut deja pentru tine şi câte face ea chiar acum în tine şi câte va face în viitor cu tine, nu se poate să nu participi şi tu la această explozie de bucurie! Sărbătoarea învierii este sărbătoarea bucuriei!

Christos a înviat! Bucuraţi-vă! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu